Hljeb

Hljeb
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati vodu, kvasac i šećer. Izmiješati i ostaviti da odstoji nekoliko minuta.

Korak 2

Zatim dodati brašno, maslac i so. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.

Korak 3

Zdjelu s tijestom pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi oko 60 minuta ili dok se tijesto ne udvostruči.

Korak 4

Zatim tijesto oblikovati i ubaciti u pekač 27 X 13 X 7 cm, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi još 60 minuta.

Korak 5

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 6

Tijesto čitavom dužinom zarezati oštrim nožem.

Korak 7

Peći 30 minuta.

Korak 8

Prije posluživanja sačekati da se hljeb ohladi.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!