-
Priprema30 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba16
Glavni sastojak ovog recepta je bundeva, koja ne samo da daje suptilnu slatkoću, već čini ovaj hljeb mekim i daje mu prekrasnu boju.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte pire od bundeve, mlijeko i jaje.
Zatim dodajte šećer, mlijeko u prahu i so. Izmiješajte, pokrijte plastičnom folijom i ostavite u zamrzivač na 1 h.
U drugu zdjelu dodajte brašno i kvasac.
Zatim dodajte smjesu sa bundevom. Miješajte 10 minuta a zatim dodajte omekšali maslac. Miješajte još 5 minuta dok ne dobijete glatko elastično tijesto.
Zdjelu sa tijestom pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odmara na toplom mjestu 1 h.
Pekač 22cm x 22cm x 5cm obložite papirom za pečenje.
Tijesto podijelite na 16 jednakih dijelova, oblikujte loptice i redajte u pekač.
Zagrijte pećnicu na 40°C. Stavite pekač i ostavite da nadolazi 1 h.
Izvadite pekač iz pećnice, a pećnicu zagrijte na 180°C. Po želji hljeb pospite brašnom.
Pecite oko 20 minuta.
Hljeb od bundeve
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte pire od bundeve, mlijeko i jaje.
Zatim dodajte šećer, mlijeko u prahu i so. Izmiješajte, pokrijte plastičnom folijom i ostavite u zamrzivač na 1 h.
U drugu zdjelu dodajte brašno i kvasac.
Zatim dodajte smjesu sa bundevom. Miješajte 10 minuta a zatim dodajte omekšali maslac. Miješajte još 5 minuta dok ne dobijete glatko elastično tijesto.
Zdjelu sa tijestom pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odmara na toplom mjestu 1 h.
Pekač 22cm x 22cm x 5cm obložite papirom za pečenje.
Tijesto podijelite na 16 jednakih dijelova, oblikujte loptice i redajte u pekač.
Zagrijte pećnicu na 40°C. Stavite pekač i ostavite da nadolazi 1 h.
Izvadite pekač iz pećnice, a pećnicu zagrijte na 180°C. Po želji hljeb pospite brašnom.
Pecite oko 20 minuta.