Hljeb od crvene leće

Hljeb od crvene leće!
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    35 min

Zvijezda ovog recepta je crvena leća. Hljeb od crvene leće posljednih godina postaje sve popularniji. Crvena leća je bogata  proteinima i vlaknima a hljebu će dati lijepu boju. Bez glutena je, što ga čini pogodnim za osobe s intolerancijom na gluten.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte crvenu leću. Ulijte vodu, tako da sva leća bude pod vodom. Ostavite da se namače najmanje 4 sata ili preko noći.

Korak 2

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Korak 3

Leću ocijedite i dodajte u multipraktik. Pulsirajte dok ne dobijete pire.

Korak 4

Zatim dodajte jaja, grčki jogurt, maslinovo ulje, prašak za pecivo i so. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Korak 5

Pekač obložite papirom za pečenje.

Korak 6

Dobijenu smjesu izlijte u pekač.

Korak 7

Pospite bijelim i crnim susamom.

Korak 8

Pecite 35 minuta na sredini pećnice.

Korak 9

Nakon što izvadite iz pećnice sačekajte 30 minuta, a zatim izrežite i poslužite.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!