-
Priprema15 min
-
Kuhanje35 min
Zvijezda ovog recepta je crvena leća. Hljeb od crvene leće posljednih godina postaje sve popularniji. Crvena leća je bogata proteinima i vlaknima a hljebu će dati lijepu boju. Bez glutena je, što ga čini pogodnim za osobe s intolerancijom na gluten.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte crvenu leću. Ulijte vodu, tako da sva leća bude pod vodom. Ostavite da se namače najmanje 4 sata ili preko noći.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Leću ocijedite i dodajte u multipraktik. Pulsirajte dok ne dobijete pire.
Zatim dodajte jaja, grčki jogurt, maslinovo ulje, prašak za pecivo i so. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Pekač obložite papirom za pečenje.
Dobijenu smjesu izlijte u pekač.
Pospite bijelim i crnim susamom.
Pecite 35 minuta na sredini pećnice.
Nakon što izvadite iz pećnice sačekajte 30 minuta, a zatim izrežite i poslužite.
Hljeb od crvene leće
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte crvenu leću. Ulijte vodu, tako da sva leća bude pod vodom. Ostavite da se namače najmanje 4 sata ili preko noći.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Leću ocijedite i dodajte u multipraktik. Pulsirajte dok ne dobijete pire.
Zatim dodajte jaja, grčki jogurt, maslinovo ulje, prašak za pecivo i so. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Pekač obložite papirom za pečenje.
Dobijenu smjesu izlijte u pekač.
Pospite bijelim i crnim susamom.
Pecite 35 minuta na sredini pećnice.
Nakon što izvadite iz pećnice sačekajte 30 minuta, a zatim izrežite i poslužite.
Ocijeni