Hrskavi karfiol iz pećnice

Hrskavi karfiol iz pećnice
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Tražite ukusni prilog kojim ćete zadiviti svoje goste? Probajte ovaj ukusnu turski recept. Da biste ga napravili, sve što Vam treba je karfiol, kisela voda, jaje, krušne mrvice, palenta, ulje i začini.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijte na 200°C.

Korak 2

U zdjelu dodajte jaje, krušne mrvice, palentu, ulje, kiselu vodu, čili u prahu, so, bijeli luk u prahu, biber i kurkumu. Izmiješajte.

Korak 3

U dobijenu smjesu umačite cvjetove karfiola, a zatim redajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 4

Pecite oko 30 minuta.

Korak 5

Izvadite iz pećnice i poslužite sa svojim omiljenim umakom.

Korak 6

Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i ne zaboravite ostaviti komentar da nam kažete kako je ispao Vaš karfiol.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!