-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Tražite ukusni prilog kojim ćete zadiviti svoje goste? Probajte ovaj ukusnu turski recept. Da biste ga napravili, sve što Vam treba je karfiol, kisela voda, jaje, krušne mrvice, palenta, ulje i začini.
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijte na 200°C.
U zdjelu dodajte jaje, krušne mrvice, palentu, ulje, kiselu vodu, čili u prahu, so, bijeli luk u prahu, biber i kurkumu. Izmiješajte.
U dobijenu smjesu umačite cvjetove karfiola, a zatim redajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite oko 30 minuta.
Izvadite iz pećnice i poslužite sa svojim omiljenim umakom.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i ne zaboravite ostaviti komentar da nam kažete kako je ispao Vaš karfiol.
Hrskavi karfiol iz pećnice
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijte na 200°C.
U zdjelu dodajte jaje, krušne mrvice, palentu, ulje, kiselu vodu, čili u prahu, so, bijeli luk u prahu, biber i kurkumu. Izmiješajte.
U dobijenu smjesu umačite cvjetove karfiola, a zatim redajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite oko 30 minuta.
Izvadite iz pećnice i poslužite sa svojim omiljenim umakom.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i ne zaboravite ostaviti komentar da nam kažete kako je ispao Vaš karfiol.
Ocijeni