Janjetina s mladim krompirom i camembert sirom

Janjetina s mladim krompirom i camembert sirom recept
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    4 h
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 170°

Korak 2

Marinada: U multipraktik dodajte ružmarin, bijeli luk, maslinovo ulje, so, biber, čili pahuljice, koricu i sok limete, origano i med. Dobro izmiksajte.

Korak 3

Pekač s rešetkom obložite s dva sloja aluminijske folije, a zatim stavite papir za pečenje.

Korak 4

Rasporedite komade janjetine i krompir.

Korak 5

Ravnomjerno rasporedite marinadu po janjetini i krompiru.

Korak 6
Janjetina s mladim krompirom i camembert sirom recept

Zatim dodajte camembert sir i komadiće putera.

Korak 7

Pokrijte prvo papirom za pečenje, a zatim aluminijskom folijom.

Korak 8

Ubacite u pećnicu i pecite 3 sata i 30 minuta.

Korak 9

Izvadite iz pećnice i otkrijte.

Korak 10

Povećajte temperaturu na 200°C i pecite još 30 minuta.

Korak 11

Izvadite iz pećnice, sačekajte 15-20 minuta a zatim poslužite. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!