Kanapei od tune

Kanapei od tune
  • Priprema
    15 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Korak 2

Uz pomoć oklagije stanjite kriške hljeba.

Korak 3

Umotajte svaku krišku hljeba poput korneta i zatvorite pomoću čačkalice.

Korak 4

Zgužvajte komadiće papira za pečenje u male kuglice i ubacite u svaki kornet kako bi zadržali svoj oblik tokom pečenja.

Korak 5

Pleh obložite papirom za pečenje. Na nju poredajte kornete.

Korak 6

Kornete prelijte maslinovim ulljem i začinite sa malo bibera i soli.

Korak 7

Stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta.

Korak 8

Izvadite iz pećnice i izvadite kuglice od papira za pečenje.

Korak 9

Kornete napunite krem sirom, lukom, peršunom, paradajzom i tunom.

Korak 10

Poslužite sa sa peršunom i kriškama limete.

Korak 11

Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata, isprobajte naš recept kod kuće i ne zaboravite ostaviti komentar i sa nama podijeliti svoje mišljenje.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!