Karfiol sa bešamel sosom iz pećnice

Karfiol sa bešamel sosom iz pećnice
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    35 min
  • Broj osoba
    4

Jednostavan i brz recept za pripremu sa vrlo malo sastojaka, savršen kao predjelo ili prilog. Možete ga lako napraviti kod kuće zahvaljujući našim koracima koje je lako slijediti.

Karfiol sa bešamel sosom iz pećnice

Sastojci

Koraci

Korak 1

Karfiol kuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi oko 10 minuta. Zatim ocijedite i rasporedite na dno pekača.

Korak 2

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Korak 3

Bešamel sos: U šerpi otopite maslac. Dodajte brašno, kuhajte miješajući oko 2 minute. Zatim miješajući lagano ulijte mlijeko.

Korak 4

Dodajte muškatni oraščić, biber i so. Izmiješajte. Kuhajte dok se smjesa lagano zgusne.

Korak 5

Karfiol prelijte bešamel sosom, preko rasporedite kriške emmental sira, a zatim pospite naribanim parmezanom.

Korak 6

Pecite oko 35 minuta.

Korak 7

Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i ne zaboravie ostaviti komentar ispod i napisati nam kako je ispalo Vaše jelo!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!