- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Lagano
-
Priprema15 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba4
Jednostavan i brz recept za pripremu sa vrlo malo sastojaka, savršen kao predjelo ili prilog. Možete ga lako napraviti kod kuće zahvaljujući našim koracima koje je lako slijediti.
Sastojci
Koraci
Karfiol kuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi oko 10 minuta. Zatim ocijedite i rasporedite na dno pekača.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Bešamel sos: U šerpi otopite maslac. Dodajte brašno, kuhajte miješajući oko 2 minute. Zatim miješajući lagano ulijte mlijeko.
Dodajte muškatni oraščić, biber i so. Izmiješajte. Kuhajte dok se smjesa lagano zgusne.
Karfiol prelijte bešamel sosom, preko rasporedite kriške emmental sira, a zatim pospite naribanim parmezanom.
Pecite oko 35 minuta.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i ne zaboravie ostaviti komentar ispod i napisati nam kako je ispalo Vaše jelo!
Karfiol sa bešamel sosom iz pećnice
Sastojci
Follow The Directions
Karfiol kuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi oko 10 minuta. Zatim ocijedite i rasporedite na dno pekača.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Bešamel sos: U šerpi otopite maslac. Dodajte brašno, kuhajte miješajući oko 2 minute. Zatim miješajući lagano ulijte mlijeko.
Dodajte muškatni oraščić, biber i so. Izmiješajte. Kuhajte dok se smjesa lagano zgusne.
Karfiol prelijte bešamel sosom, preko rasporedite kriške emmental sira, a zatim pospite naribanim parmezanom.
Pecite oko 35 minuta.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i ne zaboravie ostaviti komentar ispod i napisati nam kako je ispalo Vaše jelo!
Ocijeni