Krem supa od crvene leće s bundevom

Krem supa od crvene leće s bundevom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 2

Pleh obložiti papriom za pečenje.

Korak 3

U zdjelu dodati bundevu, 1/2 male kašike soli, slatku papriku i 4 kašike maslinovog ulja. Izmiješati.

Korak 4

Ravnomjerno rasporediti na pleh.

Korak 5

Peći dok porumeni.

Korak 6

U šerpi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja. Dodati luk i pržiti na niskoj temperaturi 7-8 minuta.

Korak 7

Crvenu leću oprati pod mlazom hladne vode, a zatim je dodati luku.

Korak 8

Dodati i so, kurkumu i ključalu vodu.

Korak 9

Izmiješati.

Korak 10

Nakon što zavri kuhati na niskoj temperaturi oko 20 minuta.

Korak 11

Supu izmiješati uz pomoć štapnog miksera ili blendera.

Korak 12

Poslužiti sa zapečenom bundevom.

Pogledajte još