Krofne s mliječnom čokoladom

Krofne s mliječnom čokoladom recept
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    30 min

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati brašno, muškatni oraščić, šećer, kvasac i so. Izmiješati.

Korak 2

Zatim dodati mlijeko, maslac i jaje. Izmiješati.

Korak 3

Miješati uz pomoć miksera 3-4 minute ili ručno 10 minuta.

Korak 4

Tijesto treba da bude mekano. Ukoliko miješate ručno, nauljite ruke i radnu površinu kako se tijesto ne bi lijepilo.

Korak 5

Tijesto staviti u nauljenu zdjelu i pokriti plastičnom folijom. Ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1-2 h ili dok se ne udvostruči.

Korak 6

Pobrašniti radnu površinu. Razvaljati tijesto tako da bude od prilike 1 cm debljine.

Korak 7

Izrezati po želji a zatim redati na papir za pečenje, ostavljajući prostora između krofni.

Korak 8

Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolaze 30 minuta.

Korak 9

U šerpi zagrijati ulje.

Korak 10

Izrezati papir za pečenje oko krofni i prebaciti krofne u ulje. Na taj način će krofne zadržati svoj oblik.

Korak 11

Čim dodate krofnu u ulje, odmah izvaditi papir.

Korak 12

Pržiti krofne s obje strane dok ne poprime zlatnu boju.

Korak 13

Otopiti mliječnu čokoladu. Umakati krofne.

Korak 14

Po želji posuti mrvicama ili ukrasiti bijelom čokoladom.

Pogledajte još

Ocjene

  • Kuharica

    Odličan recept

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!