-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašno, muškatni oraščić, šećer, kvasac i so. Izmiješati.
Zatim dodati mlijeko, maslac i jaje. Izmiješati.
Miješati uz pomoć miksera 3-4 minute ili ručno 10 minuta.
Tijesto treba da bude mekano. Ukoliko miješate ručno, nauljite ruke i radnu površinu kako se tijesto ne bi lijepilo.
Tijesto staviti u nauljenu zdjelu i pokriti plastičnom folijom. Ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1-2 h ili dok se ne udvostruči.
Pobrašniti radnu površinu. Razvaljati tijesto tako da bude od prilike 1 cm debljine.
Izrezati po želji a zatim redati na papir za pečenje, ostavljajući prostora između krofni.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolaze 30 minuta.
U šerpi zagrijati ulje.
Izrezati papir za pečenje oko krofni i prebaciti krofne u ulje. Na taj način će krofne zadržati svoj oblik.
Čim dodate krofnu u ulje, odmah izvaditi papir.
Pržiti krofne s obje strane dok ne poprime zlatnu boju.
Otopiti mliječnu čokoladu. Umakati krofne.
Po želji posuti mrvicama ili ukrasiti bijelom čokoladom.
Ocijeni Cancel reply
Krofne s mliječnom čokoladom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati brašno, muškatni oraščić, šećer, kvasac i so. Izmiješati.
Zatim dodati mlijeko, maslac i jaje. Izmiješati.
Miješati uz pomoć miksera 3-4 minute ili ručno 10 minuta.
Tijesto treba da bude mekano. Ukoliko miješate ručno, nauljite ruke i radnu površinu kako se tijesto ne bi lijepilo.
Tijesto staviti u nauljenu zdjelu i pokriti plastičnom folijom. Ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1-2 h ili dok se ne udvostruči.
Pobrašniti radnu površinu. Razvaljati tijesto tako da bude od prilike 1 cm debljine.
Izrezati po želji a zatim redati na papir za pečenje, ostavljajući prostora između krofni.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolaze 30 minuta.
U šerpi zagrijati ulje.
Izrezati papir za pečenje oko krofni i prebaciti krofne u ulje. Na taj način će krofne zadržati svoj oblik.
Čim dodate krofnu u ulje, odmah izvaditi papir.
Pržiti krofne s obje strane dok ne poprime zlatnu boju.
Otopiti mliječnu čokoladu. Umakati krofne.
Po želji posuti mrvicama ili ukrasiti bijelom čokoladom.
Ocjene