
- 
					Priprema10 min
 - 
					Kuhanje30 min
 - 
					Broj osoba6
 
Imaju hrskavi vanjski sloj i mekanu unutrašnjost. Isprobajte ovaj jednostavni recept i uživajte u jednom od najboljih priloga.
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijte na 220°C.
U zdjelu dodajte krompir, maslinovo ulje, bijeli luk u prahu, krušne mrvice, parmezan, papriku, čili, so, biber, origano, majčinu dušicu i bosiljak.
Izmiješajte.
Krompir rasporedite u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite 25-30 minuta, dok krompir ne porumeni i ne bude hrskav.
Po pečenom krompiru pospite isjeckani mladi luk i poslužite.
Mladi krompir sa parmezanom
Sastojci
Follow The Directions
									Pećnicu zagrijte na 220°C.
									U zdjelu dodajte krompir, maslinovo ulje, bijeli luk u prahu, krušne mrvice, parmezan, papriku, čili, so, biber, origano, majčinu dušicu i bosiljak.
									Izmiješajte.
									Krompir rasporedite u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje.
									Pecite 25-30 minuta, dok krompir ne porumeni i ne bude hrskav.
									Po pečenom krompiru pospite isjeckani mladi luk i poslužite.


									
									
									
									
									
Ocijeni