![Mladi krompir sa parmezanom](https://njam.ba/wp-content/uploads/2023/08/IMG_2254.jpg)
-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Imaju hrskavi vanjski sloj i mekanu unutrašnjost. Isprobajte ovaj jednostavni recept i uživajte u jednom od najboljih priloga.
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijte na 220°C.
U zdjelu dodajte krompir, maslinovo ulje, bijeli luk u prahu, krušne mrvice, parmezan, papriku, čili, so, biber, origano, majčinu dušicu i bosiljak.
Izmiješajte.
Krompir rasporedite u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite 25-30 minuta, dok krompir ne porumeni i ne bude hrskav.
Po pečenom krompiru pospite isjeckani mladi luk i poslužite.
Mladi krompir sa parmezanom
Sastojci
Follow The Directions
![Mladi krompir sa parmezanom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Pećnicu zagrijte na 220°C.
![Mladi krompir sa parmezanom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
U zdjelu dodajte krompir, maslinovo ulje, bijeli luk u prahu, krušne mrvice, parmezan, papriku, čili, so, biber, origano, majčinu dušicu i bosiljak.
![Mladi krompir sa parmezanom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Izmiješajte.
![Mladi krompir sa parmezanom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Krompir rasporedite u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje.
![Mladi krompir sa parmezanom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Pecite 25-30 minuta, dok krompir ne porumeni i ne bude hrskav.
![Mladi krompir sa parmezanom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Po pečenom krompiru pospite isjeckani mladi luk i poslužite.
Ocijeni