Mladi krompir sa parmezanom

Mladi krompir sa parmezanom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Imaju hrskavi vanjski sloj i mekanu unutrašnjost. Isprobajte ovaj jednostavni recept i uživajte u jednom od najboljih priloga.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijte na 220°C.

Korak 2

U zdjelu dodajte krompir, maslinovo ulje, bijeli luk u prahu, krušne mrvice, parmezan, papriku, čili, so, biber, origano, majčinu dušicu i bosiljak.

Korak 3

Izmiješajte.

Korak 4

Krompir rasporedite u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 5

Pecite 25-30 minuta, dok krompir ne porumeni i ne bude hrskav.

Korak 6

Po pečenom krompiru pospite isjeckani mladi luk i poslužite.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!