-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba20
Sastojci
Koraci
Ovaj mramorni kolač je savršen uz popodnevni čaj ili kahvu. Jednostavn je za napraviti, a što duže stoji postaje sve bolji.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
U prvu zdjelu dodati brašno, šećer, prašak, sodu, cimet, đumbir i so, a zatim izmiješati.
U drugu zdjelu dodati pire od bundeve, 175 ml jogurta, jaja i ulje. Miješati dok se sastojci ne sjedine, a zatim im dodati suhe sastojke. Dobro izmiješati.
Smjesu podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati kakao i preostali jogurt. Izmiješati.
Kalup 27x13x7 cm obložiti papirom za pečenje.
Naizmjenično sipati u kalup jednu, a zatim drugu smjesu.
Po želji uz pomoć noža napraviti šare u tijestu.
Peći oko 40 minuta. Uz pomoć čačkalice provjeriti da li je kolač pečen.
Pečen kolač ostaviti najmanje 30 minuta da se hladi na sobnoj temperaturi prije nego što ga izvadite iz kalupa.
U zdjelu dodati čokoladu i slatko vrhnje. Otopiti uz pomoć mikrovalne, izmiješati i preliti po kolaču.
Mramorni kolač od bundeve
Sastojci
Follow The Directions
Ovaj mramorni kolač je savršen uz popodnevni čaj ili kahvu. Jednostavn je za napraviti, a što duže stoji postaje sve bolji.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
U prvu zdjelu dodati brašno, šećer, prašak, sodu, cimet, đumbir i so, a zatim izmiješati.
U drugu zdjelu dodati pire od bundeve, 175 ml jogurta, jaja i ulje. Miješati dok se sastojci ne sjedine, a zatim im dodati suhe sastojke. Dobro izmiješati.
Smjesu podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati kakao i preostali jogurt. Izmiješati.
Kalup 27x13x7 cm obložiti papirom za pečenje.
Naizmjenično sipati u kalup jednu, a zatim drugu smjesu.
Po želji uz pomoć noža napraviti šare u tijestu.
Peći oko 40 minuta. Uz pomoć čačkalice provjeriti da li je kolač pečen.
Pečen kolač ostaviti najmanje 30 minuta da se hladi na sobnoj temperaturi prije nego što ga izvadite iz kalupa.
U zdjelu dodati čokoladu i slatko vrhnje. Otopiti uz pomoć mikrovalne, izmiješati i preliti po kolaču.