-
Priprema5 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Paradajz izrežite po želji, rasporedite na tanjir i pouljite s 2 kašike esktra djevičanskog maslinovog ulja. Po želji začinite biberom i soli i rasporedite listove svježeg bosiljka.
U manju zdjelu dodajte isjeckane čili papričice, 4 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja i sok od limuna. Po želji dodajte soli i izmiješajte.
U zdjelu dodajte jaja, mlijeko i malo soli. Izmiješajte.
U tavi otopite maslac.
Dodajte jaja i pecite lagano miješajući.
Kada se dno jaja stegne skinite s kola i dodajte naribani parmezan.
Špatulom omlet preklopite na pola, a zatim podignite tavu, nagnite je prema dolje a drugom rukom tapkajte po zglobu sve dok ne dođe na ivicu tave, a zatim opet preklopite.
Prebacite ga na tanjir sa salatom, zarežite po sredini i unutra rasporedite čili umak.
Omlet s parmezanom i čili papričicama
Sastojci
Follow The Directions
Paradajz izrežite po želji, rasporedite na tanjir i pouljite s 2 kašike esktra djevičanskog maslinovog ulja. Po želji začinite biberom i soli i rasporedite listove svježeg bosiljka.
U manju zdjelu dodajte isjeckane čili papričice, 4 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja i sok od limuna. Po želji dodajte soli i izmiješajte.
U zdjelu dodajte jaja, mlijeko i malo soli. Izmiješajte.
U tavi otopite maslac.
Dodajte jaja i pecite lagano miješajući.
Kada se dno jaja stegne skinite s kola i dodajte naribani parmezan.
Špatulom omlet preklopite na pola, a zatim podignite tavu, nagnite je prema dolje a drugom rukom tapkajte po zglobu sve dok ne dođe na ivicu tave, a zatim opet preklopite.
Prebacite ga na tanjir sa salatom, zarežite po sredini i unutra rasporedite čili umak.
Ocijeni