Riža sa lososom i brokulom
Ovo jelo je divan "nered" sa rižom, lososom i brokulama. Ukusno, zasitno i jednostavno, pogodno za brzi porodični obrok.
Nastavi čitatiPunjena jaja – Deviled Eggs
Punjena jaja su klasično predjelo koje nikada ne izlazi iz mode. Bilo da ste iskusni profesionalac ili početnik u kuhinji, lako ćete ih napraviti i prilagoditi svom ukusu, mogućnosti su beskrajne. Ovi mali zalogaji savršeni su za svaku priliku, od
Nastavi čitatiKuglice od crvene leće i bulgura
Kuglice od crvene leće i bulgura su divan turski klasik. Poslužuju se u mnogim turskim domaćinstvima i smatraju se hladnom mezom. Tradicionalno mercimek köftesi se poslužuje sa začinskim biljem i svježim listovima salate. Odlične su kao užina ili čak ručak
Nastavi čitatiŠpagete sa graškom, tikvicom i umakom Pesto Genovese
Ovaj recept kombinuje špagete sa graškom, tikvicom, mrkvom i Pesto Genovese umakom. Svaki zalogaj je simfonija tekstura i okusa.
Nastavi čitatiKukuruz šećerac iz friteze na vrući zrak
Kuhanje kukuruza u fritezi na vrući zrak je jednostavno i brzo. Ukoliko želite da jedete zdrav, ukusan i hrskav kukuruz, friteza je pravi izbor.
Nastavi čitatiLimunada
Ko ne voli čašu hladne limunade na vrućem ljetnom danu? Evo naše jednostavne metode za savršenu limunadu svaki put, a potrebna su vam samo tri sastojka.
Nastavi čitatiŠpageti od tikvica sa mljevenom puretinom
Špageti od tikvica su postali popularna alternativa tradicionalnoj tjestenini jer imaju malo ugljikohidrata i ne sadrže gluten. Spiralizacijom svježih tikvica stvaramo duge, tanke niti koje oponašaju izgled špageta.
Nastavi čitatiKrompir sa maslacem i bijelim lukom
Hrskavi izvana, mekani iznutra, odličan su prilog koji morate probati.
Nastavi čitati