Špageti od tikvica sa mljevenom puretinom

Špageti od tikvica sa mljevenom puretinom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    2

Špageti od tikvica su postali popularna alternativa tradicionalnoj tjestenini jer imaju malo ugljikohidrata i ne sadrže gluten. Spiralizacijom svježih tikvica stvaramo duge, tanke niti koje oponašaju izgled špageta.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U dubokoj tavi zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja.

Korak 2

Dodajte luk i bijeli luk, dinstajte dok ne omekšaju.

Korak 3

Dodajte mljevenu puretinu i nastavite pržiti dok ne porumeni.

Korak 4

Dodajte paradajz, paprike, paradajz pastu, senf, lovorov list, vodu, biber i so. Izmiješajte.

Korak 5

Nakon što zavri kuhajte na niskoj temperaturi 20 minuta.

Korak 6

U drugoj tavi zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja.

Korak 7

Dodajte spiralizirane tikvice i kuhajte 2-3 minute dok ne omekšaju. Tikvice začinite biberom i solju i poslužite sa mljevenom puretinom, parmezanom i svježim bosiljkom.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!