Patlidžan u ulju

Patlidžan u ulju
  • Priprema
    40 min

Sastojci

Koraci

Korak 1

U veću zdjelu poredajte tanki sloj patlidžana a zatim malo posolite, nastavite slagati na ovaj način dok ne potrošite sav patlidžan.

Korak 2

Na kraju sve prelijte sirćetom i pritisnite nečim teškim. Ostavite da tako stoji 24 sata.

Korak 3

Nakon 24 sata patlidžan će pustiti dosta vode, u ovom trenutku morate ih dobro stisnuti između ruku kako biste uklonili višak vode.

Korak 4

Dobro ocijeđene patlidžane rasporedite na čistu kuhinjsku krpu i ostavite da se suše 1 h ili više.

Korak 5

Uzmite sterilne tegle, nalijte malo maslinovog ulja, pa poredajte sloj patlidžana i začinte origanom i bijelim lukom.

Korak 6

Nastavite slagati ovako u slojevima dok ne napunute teglu.

Korak 7

Na kraju obilno prelijte uljem, stavite mrežicu i zatvorite teglu.

Korak 8

Patlidžani u ulju će biti spremni za posluživanje nakon otprilike mjesec dana.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!