Pileća salata s avokadom, graškom i kukuruzom

Pileća salata s avokadom, graškom i kukuruzom recept
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Ova pileća salata je savršena salata u kojoj možete uživati tokom cijele godine. Prepuna je proteina, vlakana i hranljivih materija. Lako se pravi i savršena je za ručak ili večeru.

Korak 1

Marinada: U zdjelu dodati maslinovo ulje, sok i koricu jedne limete, bijeli luk, kumin, čili, 1/2 male kašike soli i 1/4 male kašike bibera. Izmiješati.

Korak 2

Dodati pileći file i dobro premazati marinadom, pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se marinira najmanje 30 minuta u frižideru.

Korak 3

Zagrijte tavu sa neprijanjajućim dnom na srednje jakoj temperaturi. Dodati pileći file i pržiti s obje strane po 5 minuta ili dok se ne zapeče.

Korak 4

Sačekajte da se piletina malo ohladi, a zatim je izrežite na trakice.

Korak 5

Salata: U zdjelu dodati zelenu salatu, paradajz, grašak, kukuruz, avokado, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sok i koricu jedne limete, 1/4 male kašike soli i 1/8 male kašike bibera. Izmiješati.

Korak 6

Salatu ravnomjerno rasporediti u tanjire a zatim preko rasporediti piletinu. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!