Pileći file s kukuruzom, krastavcem i paradajzom

Pileći file s kukuruzom, krastavcem i paradajzom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    12 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, sirće, bijeli luk u prahu, origano, so, biber i grčki jogurt. Izmiješajte.

Korak 2

Dodajte pileći file i umasirajte marinadu.

Korak 3

Pokrijte i ostavite da se marinira najmanje 20 minuta ili preko noći.

Korak 4

Zagrijte tavu na srednje jakoj temperaturi.

Korak 5

Pecite pileći file 5-6 minuta sa obje strane. (Vrijeme zavisi od debljine filea)

Korak 6

Izvadite pileći file iz tave, sačekajte 10 minuta a zatim izrežite.

Korak 7

Pileći file poslužite s kuhanim kukuruzom, krastavacem i pikolo paradajzom. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!