- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano
-
Priprema10 min
-
Kuhanje12 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, sirće, bijeli luk u prahu, origano, so, biber i grčki jogurt. Izmiješajte.
Dodajte pileći file i umasirajte marinadu.
Pokrijte i ostavite da se marinira najmanje 20 minuta ili preko noći.
Zagrijte tavu na srednje jakoj temperaturi.
Pecite pileći file 5-6 minuta sa obje strane. (Vrijeme zavisi od debljine filea)
Izvadite pileći file iz tave, sačekajte 10 minuta a zatim izrežite.
Pileći file poslužite s kuhanim kukuruzom, krastavacem i pikolo paradajzom. Prijatno!
Pileći file s kukuruzom, krastavcem i paradajzom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, sirće, bijeli luk u prahu, origano, so, biber i grčki jogurt. Izmiješajte.
Dodajte pileći file i umasirajte marinadu.
Pokrijte i ostavite da se marinira najmanje 20 minuta ili preko noći.
Zagrijte tavu na srednje jakoj temperaturi.
Pecite pileći file 5-6 minuta sa obje strane. (Vrijeme zavisi od debljine filea)
Izvadite pileći file iz tave, sačekajte 10 minuta a zatim izrežite.
Pileći file poslužite s kuhanim kukuruzom, krastavacem i pikolo paradajzom. Prijatno!
Ocijeni