Ramen sa piletinom

Ramen sa piletinom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpu dodajte pileći temeljac, đumbir, bijeli luk, suhe gljive, maslac, soja sos i šećer.

Korak 2

Pustite da zavri, poklopite i kuhajte oko 30 minuta.

Korak 3

Kada je supa skuhana, procijedite je, izvadite gljive, đumbir i bijeli luk.

Korak 4

Odbacite đumbir i bijeli luk, a gljive ostavite sa strane.

Korak 5

Piletinu dobro posolite i pobiberite.

Korak 6

U dublji tanjir razbijte jaje, a drugi dodajte krušne mrvice.

Korak 7

Piletinu prvo uvaljajte u jaje a zatim u krušne mrvice.

Korak 8

Poprskajte sa malo ulja korpu od friteze na vrući zrak.

Korak 9

Stavite piletinu i poprskajte vrh sa još malo ulja.

Korak 10

Pecite piletinu u fritezi na vrući zrak na 200°C, 16 minuta. Ukoliko koristite pećnicu, piletinu pecite na 200°C, 20-25 minuta.

Korak 11

Izvadite i ostavite sa strane.

Korak 12

Nudle skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

Korak 13

U zdjele dodajte nudle, zatim nekoliko kutljača temeljca, piletinu izrezanu na kriške, gljive, mladi luk i nori. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!