-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Zagrijati pećnicu na 170°C.
Kriške patlidžana poredati na pleh obložen papirom za pečenje, pouljiti maslinovim uljem i malo posoliti.
Peći 15-20 minuta. Izvaditi iz pećnice i sačekati da se malo ohladi.
Za to vrijeme u zdjelu dodati krem sir, 100 g mozzarelle, 30 g parmezana, jaje, bosiljak, koricu limuna, bijeli luk, muškatni oraščić i so. Izmiješati.
Zagrijati pećnicu na 200°C.
Na svaku krišku patlidžana staviti 1-2 kašike fila, a zatim zarolati.
Redati u pekač tako da kraj patlidžana bude okrenut prema dolje.
Preliti paradajz sosom i posutim preostalom mozzarellom i parmezanom.
Peći oko 20 minuta, ili dok ne porumeni.
Rolnice od patlidžana
Sastojci
Follow The Directions
Zagrijati pećnicu na 170°C.
Kriške patlidžana poredati na pleh obložen papirom za pečenje, pouljiti maslinovim uljem i malo posoliti.
Peći 15-20 minuta. Izvaditi iz pećnice i sačekati da se malo ohladi.
Za to vrijeme u zdjelu dodati krem sir, 100 g mozzarelle, 30 g parmezana, jaje, bosiljak, koricu limuna, bijeli luk, muškatni oraščić i so. Izmiješati.
Zagrijati pećnicu na 200°C.
Na svaku krišku patlidžana staviti 1-2 kašike fila, a zatim zarolati.
Redati u pekač tako da kraj patlidžana bude okrenut prema dolje.
Preliti paradajz sosom i posutim preostalom mozzarellom i parmezanom.
Peći oko 20 minuta, ili dok ne porumeni.
Ocijeni