Salata od patlidžana i bijelog luka

Salata od patlidžana i bijelog luka
  • Priprema
    25 min
  • Kuhanje
    10 min

Sastojci

Koraci

Korak 1

Kriške patlidžan s obje strane premazati sa malo ulja i peći u zagrijanoj tavi oko 1 minute, sa svake strane.

Korak 2

U plitkoj posudi pomiješati sirće i vodu.

Korak 3

Umakati kriške patlidžana u mješavinu sirćeta i vode, pa slagati u staklenu posudu.

Korak 4

Kada složite prvi sloj, poslolite i dodajte malo bijelog luka i prelijte s malo maslinovog ulja. Nastavite ponavljati ovaj korak dok ne potrošite sav patlidžan.

Korak 5

I za kraj prelijte uljem (patlidžan treba da bude skoro uronjen u ulje), poklopite i čuvajte u frižideru do posluživanja.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!