-
Priprema25 min
-
Kuhanje10 min
Sastojci
Koraci
Kriške patlidžan s obje strane premazati sa malo ulja i peći u zagrijanoj tavi oko 1 minute, sa svake strane.
U plitkoj posudi pomiješati sirće i vodu.
Umakati kriške patlidžana u mješavinu sirćeta i vode, pa slagati u staklenu posudu.
Kada složite prvi sloj, poslolite i dodajte malo bijelog luka i prelijte s malo maslinovog ulja. Nastavite ponavljati ovaj korak dok ne potrošite sav patlidžan.
I za kraj prelijte uljem (patlidžan treba da bude skoro uronjen u ulje), poklopite i čuvajte u frižideru do posluživanja.
Salata od patlidžana i bijelog luka
Sastojci
Follow The Directions
Kriške patlidžan s obje strane premazati sa malo ulja i peći u zagrijanoj tavi oko 1 minute, sa svake strane.
U plitkoj posudi pomiješati sirće i vodu.
Umakati kriške patlidžana u mješavinu sirćeta i vode, pa slagati u staklenu posudu.
Kada složite prvi sloj, poslolite i dodajte malo bijelog luka i prelijte s malo maslinovog ulja. Nastavite ponavljati ovaj korak dok ne potrošite sav patlidžan.
I za kraj prelijte uljem (patlidžan treba da bude skoro uronjen u ulje), poklopite i čuvajte u frižideru do posluživanja.
Ocijeni