-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba2
Špageti od tikvica su postali popularna alternativa tradicionalnoj tjestenini jer imaju malo ugljikohidrata i ne sadrže gluten. Spiralizacijom svježih tikvica stvaramo duge, tanke niti koje oponašaju izgled špageta.
Sastojci
Koraci
U dubokoj tavi zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja.
Dodajte luk i bijeli luk, dinstajte dok ne omekšaju.
Dodajte mljevenu puretinu i nastavite pržiti dok ne porumeni.
Dodajte paradajz, paprike, paradajz pastu, senf, lovorov list, vodu, biber i so. Izmiješajte.
Nakon što zavri kuhajte na niskoj temperaturi 20 minuta.
U drugoj tavi zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja.
Dodajte spiralizirane tikvice i kuhajte 2-3 minute dok ne omekšaju. Tikvice začinite biberom i solju i poslužite sa mljevenom puretinom, parmezanom i svježim bosiljkom.
Špageti od tikvica sa mljevenom puretinom
Sastojci
Follow The Directions
U dubokoj tavi zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja.
Dodajte luk i bijeli luk, dinstajte dok ne omekšaju.
Dodajte mljevenu puretinu i nastavite pržiti dok ne porumeni.
Dodajte paradajz, paprike, paradajz pastu, senf, lovorov list, vodu, biber i so. Izmiješajte.
Nakon što zavri kuhajte na niskoj temperaturi 20 minuta.
U drugoj tavi zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja.
Dodajte spiralizirane tikvice i kuhajte 2-3 minute dok ne omekšaju. Tikvice začinite biberom i solju i poslužite sa mljevenom puretinom, parmezanom i svježim bosiljkom.
Ocijeni