- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano
-
Priprema5 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba2
Možda će Vam se ovaj način pripreme činiti čudnim, ali kuhanje u fritezi na vrući zrak je popularno širom svijeta, pa čak i za pripremanje kotleta. Vjerovatno već imate svoju omiljenu metodu, ali iskreno možete napraviti i ukusne kotlete u svojoj fritezi.
Sastojci
Koraci
Teleće kotlete začinite solju, biberom i bijelim lukom u prahu.
Fritezu zagrijte na 200°C.
Nakon što je friteza zagrijana stavite teleće kotlete i pecite oko 5 minuta, zatim okrenite i pecite još 5 minuta.
Ukupno vrijeme kuhanja zavist će od debljine kotleta kao i od željene pečenosti.
U manju zdjelu dodajte omekšali maslac, bijeli luk, ružmarin i peršun. Po želji dodajte bibera i soli. Izmiješajte.
Izvadite kotlete iz friteze i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Poslužite sa smjesom od maslaca.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još recepata iz friteze na vrući zrak i ne zaboravite ostaviti komentar i podijeliti recept sa svojim prijateljima.
Teleći kotleti iz friteze ne vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
Teleće kotlete začinite solju, biberom i bijelim lukom u prahu.
Fritezu zagrijte na 200°C.
Nakon što je friteza zagrijana stavite teleće kotlete i pecite oko 5 minuta, zatim okrenite i pecite još 5 minuta.
Ukupno vrijeme kuhanja zavist će od debljine kotleta kao i od željene pečenosti.
U manju zdjelu dodajte omekšali maslac, bijeli luk, ružmarin i peršun. Po želji dodajte bibera i soli. Izmiješajte.
Izvadite kotlete iz friteze i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Poslužite sa smjesom od maslaca.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još recepata iz friteze na vrući zrak i ne zaboravite ostaviti komentar i podijeliti recept sa svojim prijateljima.
Ocijeni