-
Priprema10 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba4
Tjestenina sa graškom i tunom je savršeno jelo za ručak ili večeru. Umak je spreman za samo 5 minuta! Samo prodinstajte malo grašak u tavi, dodajte tunu, krem sir, izmiješajte i umak za tjesteninu je spreman.
Mi smo koristili farfalle, ali vi možete koristiti tjesteninu koju želite. Sve vrste tjestenine odlično idu uz ovaj umak.
Sastojci
Koraci
Farfalle skuhajte prema uputstvu na pakovanju. Dok se tjestenina kuha, možete započeti s pripremom umaka.
U dubokoj tavi zagrijate maslinovo ulje. Dodajte luk i dinstajte dok ne porumeni, a zatim dodajte grašak. Kuhajte 5 minuta.
Sada dodajte ocijeđenu tunu i prodinstajte zajdeno s lukom i graškom.
Zatim dodajte krem sir i jednu kutljaču vode u kojoj se tjestenina kuhala. Miješajte dok se krem sir ne otopi i vaš umak je spreman.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu i kuhajte još nekoliko minuta i vaša tjestenina s graškom i tunom je spremna za iznošenje na sto!
Tjestenina sa graškom i tunom
Sastojci
Follow The Directions
Farfalle skuhajte prema uputstvu na pakovanju. Dok se tjestenina kuha, možete započeti s pripremom umaka.
U dubokoj tavi zagrijate maslinovo ulje. Dodajte luk i dinstajte dok ne porumeni, a zatim dodajte grašak. Kuhajte 5 minuta.
Sada dodajte ocijeđenu tunu i prodinstajte zajdeno s lukom i graškom.
Zatim dodajte krem sir i jednu kutljaču vode u kojoj se tjestenina kuhala. Miješajte dok se krem sir ne otopi i vaš umak je spreman.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu i kuhajte još nekoliko minuta i vaša tjestenina s graškom i tunom je spremna za iznošenje na sto!
Ocijeni