Tjestenina sa graškom i tunom

Tjestenina sa graškom i tunom recept
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    10 min
  • Broj osoba
    4

Tjestenina sa graškom i tunom je savršeno jelo za ručak ili večeru. Umak je spreman za samo 5 minuta! Samo prodinstajte malo grašak u tavi, dodajte tunu, krem sir, izmiješajte i umak za tjesteninu je spreman.
Mi smo koristili farfalle, ali vi možete koristiti tjesteninu koju želite. Sve vrste tjestenine odlično idu uz ovaj umak.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Farfalle skuhajte prema uputstvu na pakovanju. Dok se tjestenina kuha, možete započeti s pripremom umaka.

Korak 2

U dubokoj tavi zagrijate maslinovo ulje. Dodajte luk i dinstajte dok ne porumeni, a zatim dodajte grašak. Kuhajte 5 minuta.

Korak 3

Sada dodajte ocijeđenu tunu i prodinstajte zajdeno s lukom i graškom.

Korak 4

Zatim dodajte krem sir i jednu kutljaču vode u kojoj se tjestenina kuhala. Miješajte dok se krem sir ne otopi i vaš umak je spreman.

Korak 5

Dodajte ocijeđenu tjesteninu i kuhajte još nekoliko minuta i vaša tjestenina s graškom i tunom je spremna za iznošenje na sto!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!