-
Priprema30 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Lagana torta, mekane teksture i nevjerovatnog okusa.
Pećnicu zagrijati na 170°C.
Dno kalupa (dijametar 20 cm) obložiti papirom za pečenje.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
U zdjelu sa žumanjcima dodati 70 g šećera i aromu vanilije. Miješati dok ne budu svijetlo žute boje. Bjelanjcima dodati so i miješati dok se ne počne formirati pjena, zatim iz tri puta dodati preostalih 70 g šećera. Miješati dok se ne formira čvrsta pjena.
Postepeno dodavati pjenu od bjelanjaka žumanjcima. Izmiješati. Zatim dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i lagano izmiješati. Uliti u kalup.
Peći oko 35 minuta, provjeriti čačkalicom da li je kora pečena.
Izvaditi iz pećnice. Sačekati da se ohladi 5 minuta. Na mrežu za kolače staviti papir za pečenje, staviti na kalup, prevrnuti i otvoriti kalup kako bi kora ispala. Sačekati da se kora skroz ohladi.
Pripremiti preliv: U zdjelu dodati slatko kondenzovano mlijeko, kondenzovano mlijeko i 60 ml vrhnja za kolače. Izmiješati.
Kalup obložiti plastičnom folijom. U njega staviti koru. Koru izbocati štapićem za ražnjiće, a zatim preliti prelivom.
Pokriti plastičnom folijom. Ostaviti u frižider na nekoliko sati ili preko noći.
U zdjelu dodati 500 ml vrhnja za kolače, šećer u prahu, aromu vanilije i kremfix. Izmiješati.
Koru izvaditi iz kalupa, premazati je po vrhu i sa strane dobijenom kremom. Preostalom kremom ukrasiti tortu.
Tres leches torta
Sastojci
Follow The Directions
Lagana torta, mekane teksture i nevjerovatnog okusa.
Pećnicu zagrijati na 170°C.
Dno kalupa (dijametar 20 cm) obložiti papirom za pečenje.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
U zdjelu sa žumanjcima dodati 70 g šećera i aromu vanilije. Miješati dok ne budu svijetlo žute boje. Bjelanjcima dodati so i miješati dok se ne počne formirati pjena, zatim iz tri puta dodati preostalih 70 g šećera. Miješati dok se ne formira čvrsta pjena.
Postepeno dodavati pjenu od bjelanjaka žumanjcima. Izmiješati. Zatim dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i lagano izmiješati. Uliti u kalup.
Peći oko 35 minuta, provjeriti čačkalicom da li je kora pečena.
Izvaditi iz pećnice. Sačekati da se ohladi 5 minuta. Na mrežu za kolače staviti papir za pečenje, staviti na kalup, prevrnuti i otvoriti kalup kako bi kora ispala. Sačekati da se kora skroz ohladi.
Pripremiti preliv: U zdjelu dodati slatko kondenzovano mlijeko, kondenzovano mlijeko i 60 ml vrhnja za kolače. Izmiješati.
Kalup obložiti plastičnom folijom. U njega staviti koru. Koru izbocati štapićem za ražnjiće, a zatim preliti prelivom.
Pokriti plastičnom folijom. Ostaviti u frižider na nekoliko sati ili preko noći.
U zdjelu dodati 500 ml vrhnja za kolače, šećer u prahu, aromu vanilije i kremfix. Izmiješati.
Koru izvaditi iz kalupa, premazati je po vrhu i sa strane dobijenom kremom. Preostalom kremom ukrasiti tortu.
Ocijeni