-
Priprema15 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Jednostavan i ukusan recept, savršen kao doručak, predjelo ili užina.
U zdjelu dodati brašno, kvasac i šećer. Izmiješati.
U drugu zdjelu dodati toplu vodu, mlijeko, pavlaku i so. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Postepeno dodavati suhe sastojke, u početku možete miješati kašikom, a kada tijesto postane gušće prebaciti ga na radnu površinu i miješati rukama. Na kraju trebate dobiti glatko, elastično tijesto.
Tijesto staviti u nauljenu zdjelu, pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1h ili dok se tijesto ne udvostruči.
Razvaljati tijesto tako da bude debljine 3 mm, po želji izrezati, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi još 20 minuta.
U dubokoj tavi zagrijati ulje. Idealna temperatura je 170°C.
Peći uštipke dok ne poprime zlanu boju.
Pečene uštipke redati na kuhinjski papir kako biste odstranili višak ulja.
Poslužite uz omiljeni sir, kajmak ili suho meso.
Uštipci
Sastojci
Follow The Directions
Jednostavan i ukusan recept, savršen kao doručak, predjelo ili užina.
U zdjelu dodati brašno, kvasac i šećer. Izmiješati.
U drugu zdjelu dodati toplu vodu, mlijeko, pavlaku i so. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Postepeno dodavati suhe sastojke, u početku možete miješati kašikom, a kada tijesto postane gušće prebaciti ga na radnu površinu i miješati rukama. Na kraju trebate dobiti glatko, elastično tijesto.
Tijesto staviti u nauljenu zdjelu, pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1h ili dok se tijesto ne udvostruči.
Razvaljati tijesto tako da bude debljine 3 mm, po želji izrezati, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi još 20 minuta.
U dubokoj tavi zagrijati ulje. Idealna temperatura je 170°C.
Peći uštipke dok ne poprime zlanu boju.
Pečene uštipke redati na kuhinjski papir kako biste odstranili višak ulja.
Poslužite uz omiljeni sir, kajmak ili suho meso.
Ocijeni