Veganske ćufte od leće

Veganske ćufte od leće
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4
Veganske ćufte od leće

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpu dodajte žutu leću i vodu. Nakon što zavri kuhajte 8 minuta, ili dok leća ne upije vodu.

Korak 2

U tavi na srednje jakoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk, tikvicu i mrkvu. Začinite solju i biberom. Kuhajte dok povrće ne omekša 7-8 minuta. Skinite sa kola i ostavite po strani.

Korak 3

U zdjelu dodajte kuhanu leću, mješavinu povrća, peršun, krušne mrvice, brašno od slanutka i soja sos. Izmiješajte. Ukoliko ne bude dovoljno gusto da se mogu oblikovati ćufte, dodajte još krušnih mrvica ili brašna od slanutka.

Korak 4

Oblikujte ćufte.

Korak 5

U tavi zagrijte ulje za prženje. Pržite ćufte sa svake strane 2-3 minute ili dok ne porumene.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!