-
Priprema20 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U šerpu dodajte žutu leću i vodu. Nakon što zavri kuhajte 8 minuta, ili dok leća ne upije vodu.
U tavi na srednje jakoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk, tikvicu i mrkvu. Začinite solju i biberom. Kuhajte dok povrće ne omekša 7-8 minuta. Skinite sa kola i ostavite po strani.
U zdjelu dodajte kuhanu leću, mješavinu povrća, peršun, krušne mrvice, brašno od slanutka i soja sos. Izmiješajte. Ukoliko ne bude dovoljno gusto da se mogu oblikovati ćufte, dodajte još krušnih mrvica ili brašna od slanutka.
Oblikujte ćufte.
U tavi zagrijte ulje za prženje. Pržite ćufte sa svake strane 2-3 minute ili dok ne porumene.
Veganske ćufte od leće
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodajte žutu leću i vodu. Nakon što zavri kuhajte 8 minuta, ili dok leća ne upije vodu.
U tavi na srednje jakoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk, tikvicu i mrkvu. Začinite solju i biberom. Kuhajte dok povrće ne omekša 7-8 minuta. Skinite sa kola i ostavite po strani.
U zdjelu dodajte kuhanu leću, mješavinu povrća, peršun, krušne mrvice, brašno od slanutka i soja sos. Izmiješajte. Ukoliko ne bude dovoljno gusto da se mogu oblikovati ćufte, dodajte još krušnih mrvica ili brašna od slanutka.
Oblikujte ćufte.
U tavi zagrijte ulje za prženje. Pržite ćufte sa svake strane 2-3 minute ili dok ne porumene.
Ocijeni