Zapečeni krompir s mlijekom

Zapečeni krompir s mlijekom recept
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    1h 30 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Kremasti krompir sa sirom i mlijekom možete poslužiti kao prilog uz svako jelo. Poslužite uz omiljeno meso i uživajte.

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 160°C.

Korak 2

Rešetku pećnice smjestiti na dno.

Korak 3

Sir naribati.

Korak 4

Krompir oguliti i izrezati na tanke kriške.

Korak 5

U šerpu dodati mlijeko, bijeli luk i krompir.

Korak 6

Kuhati na jakoj temperaturi, a nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati još 3 minute.

Korak 7

Maslacem premazati pekač.

Korak 8

Uz pomoć šupljikave kašike 1/3 krompira ravnomjerno rasporediti u pekač, začiniti biberom i soli, a zatim rasporediti 1/3 sira.

Korak 9

Postupak ponoviti još dva puta.

Korak 10

Preliti mlijekom iz šerpe i vrhnjem.

Korak 11

Peći oko 90 minuta.

Korak 12

Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se malo ohladi a zatim poslužiti.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!