Zatvorena pizza

Zatvorena pizza
  • Priprema
    35 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati brašno, kvasac, šećer, so, toplu vodu i 50 ml maslinovog ulja.

Korak 2

Miješati dok se sastojci ne sjedine.

Korak 3

Trebali biste dobiti umjereno mekano i glatko tijesto.

Korak 4

Tijesto u zdjeli pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi oko 2h ili dok se ne udvostruči.

Korak 5

U manju zdjelu dodati paradajz sos, 2 kašike maslinovog ulja i origano. Izmiješati.

Korak 6

Tijesto podjeliti na 6 jednakih dijelova, a zatim oblikovati od njega loptice.

Korak 7

Svaku lopticu razvaljati u obliku kruga veličine 20 cm.

Korak 8

Na sredinu svakog kruga staviti 1 kašiku sosa, a zatim na polovicu tijesta saviti 3 kriške mozzarelle i 2 kriške salame.

Korak 9

Poklopiti drugim krajem tijesta, a ivice pritisnuti prstima.

Korak 10

Redati na pleh obložen papirom za pečenje, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi još 30 minuta.

Korak 11

Na pizze ravnomjerno rasporediti preostali umak.

Korak 12

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 13

Peći oko 15 minuta.

Korak 14

Za to vrijeme preostalu mozzarellu izrezati na manje komade.

Korak 15

Izvaditi iz pećnice, poredati komadiće mozzarelle i vratiti nazad.

Korak 16

Peći dok se mozzarella ne otopi.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!