Zeljanica

Zeljanica
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    60 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 190°C.

Korak 2

U šerpi otopiti 100 g maslaca, zatim dodati brašno. Izmiješati. Miješajući dodati mlijeko.

Korak 3

Skinuti s vatre, dodati svježi sir, mladi sir, špinat, jaja i so. Izmiješati.

Korak 4

150 g maslaca otopiti.

Korak 5

Tepsiju 30x40 cm namazati maslacem, staviti jufku, a zatim opet namazati maslacem. Ponavljati postupak dok se ne potroši pola pakovanja jufki.

Korak 6

Zatim izliti smjesu sa sirom i špinatom.

Korak 7

Isto slagati i preostale jufke svaku mažući maslacem.

Korak 8

Pitu preliti kiselom vodom i ostaviti da odstoji 5 minuta.

Korak 9

Peći oko 60 minuta.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!