-
Priprema20 min
-
Kuhanje60 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 190°C.
U šerpi otopiti 100 g maslaca, zatim dodati brašno. Izmiješati. Miješajući dodati mlijeko.
Skinuti s vatre, dodati svježi sir, mladi sir, špinat, jaja i so. Izmiješati.
150 g maslaca otopiti.
Tepsiju 30x40 cm namazati maslacem, staviti jufku, a zatim opet namazati maslacem. Ponavljati postupak dok se ne potroši pola pakovanja jufki.
Zatim izliti smjesu sa sirom i špinatom.
Isto slagati i preostale jufke svaku mažući maslacem.
Pitu preliti kiselom vodom i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Peći oko 60 minuta.
Zeljanica
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 190°C.
U šerpi otopiti 100 g maslaca, zatim dodati brašno. Izmiješati. Miješajući dodati mlijeko.
Skinuti s vatre, dodati svježi sir, mladi sir, špinat, jaja i so. Izmiješati.
150 g maslaca otopiti.
Tepsiju 30x40 cm namazati maslacem, staviti jufku, a zatim opet namazati maslacem. Ponavljati postupak dok se ne potroši pola pakovanja jufki.
Zatim izliti smjesu sa sirom i špinatom.
Isto slagati i preostale jufke svaku mažući maslacem.
Pitu preliti kiselom vodom i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Peći oko 60 minuta.
Ocijeni