-
Priprema30 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašno, mlijeko, jogurt, 1 1/2 malu kašiku soli i prašak za pecivo.
Miješati dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji.
Za to vrijeme što sitnije isjeckati teleći but, po želji dodati soli.
U manju zdjelu dodati otopljen maslac i 100 ml ulja. Izmiješati.
Razvući tijesto. Premazati smjesom od ulja i maslaca.
Zatim do sredine preklopiti lijevu i desnu stranu tijesta, opet premazati a zatim preklopiti gornju i donju stranu tijesta.
Opet razvući tijesto, premazati, a preko rasporediti isjeckanu teletinu. Opet na isti način složiti tijesto.
Tijesto pokriti i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Tijesto lagano spljoštiti rukama ili uz pomoć oklagije.
Peći oko 30 minuta.
Šampinjone isjeckati. U šerpi zagrijati 2 kašike ulja. Pržiti 5-6 minuta, zatim dodati 1/4 male kašike soli, biber i vrhnje za kuhanje. Nakon što zavri kuhati još nekoliko minuta.
Izrezati pitu i poslužiti s umakom od šampinjona.
Maslenica s teletinom i umakom od šampinjona
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati brašno, mlijeko, jogurt, 1 1/2 malu kašiku soli i prašak za pecivo.
Miješati dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji.
Za to vrijeme što sitnije isjeckati teleći but, po želji dodati soli.
U manju zdjelu dodati otopljen maslac i 100 ml ulja. Izmiješati.
Razvući tijesto. Premazati smjesom od ulja i maslaca.
Zatim do sredine preklopiti lijevu i desnu stranu tijesta, opet premazati a zatim preklopiti gornju i donju stranu tijesta.
Opet razvući tijesto, premazati, a preko rasporediti isjeckanu teletinu. Opet na isti način složiti tijesto.
Tijesto pokriti i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Tijesto lagano spljoštiti rukama ili uz pomoć oklagije.
Peći oko 30 minuta.
Šampinjone isjeckati. U šerpi zagrijati 2 kašike ulja. Pržiti 5-6 minuta, zatim dodati 1/4 male kašike soli, biber i vrhnje za kuhanje. Nakon što zavri kuhati još nekoliko minuta.
Izrezati pitu i poslužiti s umakom od šampinjona.
Ocijeni