Maslenica s teletinom i umakom od šampinjona

Maslenica s teletinom i umakom od šampinjona
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati brašno, mlijeko, jogurt, 1 1/2 malu kašiku soli i prašak za pecivo.

Korak 2

Miješati dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da odstoji.

Korak 3

Za to vrijeme što sitnije isjeckati teleći but, po želji dodati soli.

Korak 4

U manju zdjelu dodati otopljen maslac i 100 ml ulja. Izmiješati.

Korak 5

Razvući tijesto. Premazati smjesom od ulja i maslaca.

Korak 6

Zatim do sredine preklopiti lijevu i desnu stranu tijesta, opet premazati a zatim preklopiti gornju i donju stranu tijesta.

Korak 7

Opet razvući tijesto, premazati, a preko rasporediti isjeckanu teletinu. Opet na isti način složiti tijesto.

Korak 8

Tijesto pokriti i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Korak 9

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 10

Tijesto lagano spljoštiti rukama ili uz pomoć oklagije.

Korak 11

Peći oko 30 minuta.

Korak 12

Šampinjone isjeckati. U šerpi zagrijati 2 kašike ulja. Pržiti 5-6 minuta, zatim dodati 1/4 male kašike soli, biber i vrhnje za kuhanje. Nakon što zavri kuhati još nekoliko minuta.

Korak 13

Izrezati pitu i poslužiti s umakom od šampinjona.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!