-
Priprema20 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Kora: U zdjelu dodati bjelanjke. Miješati dok ne dobijete čvrstu pjenu.
U drugu zdjelu dodati žumanjke sa šećerom. Miješati dok ne budu svijetlo žute boje. Zatim dodati suncokretovo ulje, 50 ml mlijeka, brašno, kakao i prašak za pecivo. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Tijestu dodati bjelanjke. Lagano, ručno izmiješati.
Izliti smjesu u pekač 28x28 cm.
Peći na 180°C, 15 minuta.
Krema: U zdjelu dodati 300 ml mlijeka i instant puding. Miješati 2-3 minute a zatim dodati vrhnje za kolače i kremfix. Miješati dok ne dobijete čvrstu kremu.
Kremu ravnomjerno rasporediti preko hladne kore.
Preliv: Želatin dodati u manju zdjelu zajedno s 6 kašika hladne vode. Ostaviti 5-10 min da nabubri.
U manju šerpu dodati marmeladu i vodu. Kada zavri dodati želatin. Miješati dok se marmelada i želatin ne otope.
Sačekati nekoliko minuta a zatim preliti preko kreme.
Ostaviti u frižider na 2 h.
Pčelice: Breskve poredati na papir za pečenje. Čokoladom za kuhanje napraviti šare i lice.
Uz pomoć čačkalice pčelicama napraviti oči.
Zarezati nožem breskvu i staviti dva listića badema, kao krila.
Kolač izrezati na 12 jednakih dijelova.
Na svaki staviti po jednu pčelicu.
Pčelice
Sastojci
Follow The Directions
Kora: U zdjelu dodati bjelanjke. Miješati dok ne dobijete čvrstu pjenu.
U drugu zdjelu dodati žumanjke sa šećerom. Miješati dok ne budu svijetlo žute boje. Zatim dodati suncokretovo ulje, 50 ml mlijeka, brašno, kakao i prašak za pecivo. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Tijestu dodati bjelanjke. Lagano, ručno izmiješati.
Izliti smjesu u pekač 28x28 cm.
Peći na 180°C, 15 minuta.
Krema: U zdjelu dodati 300 ml mlijeka i instant puding. Miješati 2-3 minute a zatim dodati vrhnje za kolače i kremfix. Miješati dok ne dobijete čvrstu kremu.
Kremu ravnomjerno rasporediti preko hladne kore.
Preliv: Želatin dodati u manju zdjelu zajedno s 6 kašika hladne vode. Ostaviti 5-10 min da nabubri.
U manju šerpu dodati marmeladu i vodu. Kada zavri dodati želatin. Miješati dok se marmelada i želatin ne otope.
Sačekati nekoliko minuta a zatim preliti preko kreme.
Ostaviti u frižider na 2 h.
Pčelice: Breskve poredati na papir za pečenje. Čokoladom za kuhanje napraviti šare i lice.
Uz pomoć čačkalice pčelicama napraviti oči.
Zarezati nožem breskvu i staviti dva listića badema, kao krila.
Kolač izrezati na 12 jednakih dijelova.
Na svaki staviti po jednu pčelicu.
Ocijeni