Hljeb

Hljeb
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    8

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati brašno, kvasac, so i toplu vodu.

Korak 2

Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.

Korak 3

Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi na tapolom mjestu 2 h, zatim izmiješati i ostaviti da nadolazi još 1 h.

Korak 4

Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela.

Korak 5

Razvući tijesto u obliku pravougaonika i zarolati dužom stranicom, staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti da odstoji 1 h, a zatim zarezati nožem.

Korak 6

Pećnicu zagrijati na 200°C, peći oko 25 minuta.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!