Krompir iz pećnice

Krompir iz pećnice
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Savršeno predjelo ili prilog uz meso.

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 2

Krompir pouljiti i začiniti biberom i soli.

Korak 3

Pleh obložiti papirom za pečenje.

Korak 4

Ravnomjerno rasporediti krompir.

Korak 5

Peći oko 40 minuta.

Korak 6

Izvaditi krompir iz pećnice, posuti ga paprikom i jednom kašikom sirćeta, lagano izmiješati.

Korak 7

U manju zdjelu dodati majonezu, hren, senf, sirće, isjeckane krastavce i kopar. Izmiješati.

Korak 8

Krompir poslužiti s umakom.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!